Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vårt kök

Vi lagar i stort sätt all vår mat från grunden och använder till största del ekologiska och kravmärkta varor. Vårt kök har under flera år i rad lett Haninge kommuns eko-liga med högsta andel inköp av ekologisk mat. Att våra barn får i sig en väl balanserad kost är viktigt för att de ska orka med dagen på förskolan, men även för att lära sig vikten av kost och hälsa från tidig ålder.

Sallad på Lida förskola Sallad på Lida förskola Foto: Mostphotos

Vi erbjuder barnen att smaka på all mat och vi vill göra dem nyfikna på saker som de inte provat tidigare.

All vår mat lagas på plats från grunden av vår egen kockerska i vårt kök. Vi har bra råvaror och strävar efter att använda så mycket ekologiska livsmedel som möjligt. I vår strävan mot en Hållbar Utveckling serveras en vegetarisk lunch en dag i veckan. Vi är jobbar även för att bli mer sockersmarta och minskar mängden tillsatt  socker i vår kost.

Basmatsedelns menyförslag utarbetas av en matsedelsgrupp bestående av kökschefer och kockar från olika kök samt kommunens koststrateg. Våra goda, omväxlande och säsongsanpassade menyförslag sätter en lägstanivå för vår matsedelsstandard och kvalitetssäkrar måltidsverksamheternas uppfyllelse av den nya skollagens lagkrav om näringsriktiga skolmåltider.

Allergier eller specialkost

Äter ditt barn vegetarisk eller fläskfri kost måste du som vårdnadshavare alltid kontakta köket på förskolan för att tillgodose det enskilda barnets behov av näringsrik och säker kost. En blankett ska även fyllas i och lämnas till avdelningen.

Vi följer de direktiv som Haninge kommuns koststrateg ger oss gällande barn och mat.

Vid allergier som kräver specialkost måste vårdnadshavaren lämna in ett läkarintyg tillsmmans med blanketten för specilakost.

Vi serverar inte nötter eller mandlar på förskolan. På grund av att det kan finnas barn med allvarliga allergier så är det inte tillåtet att ta med något ätbart till förskolan.

Kontakt

Köket

08-606 70 59

Senast uppdaterad: 20 augusti 2018