Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Våga vara en nyfiken pedagog – jobba hos oss

Alla Haninges kommunala förskolor är inspirerade av Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Det innebär att vi ser på barnen som viktiga samhällsmedborgare med en stark inneboende drivkraft att utforska omvärlden. Vi utgår från deras förutsättningar och intressen i vår pedagogik, och kan erbjuda en kreativ arbetsmiljö för både barn och pedagoger. Detta påverkar även hur vi ser på varandra och på hur vi arbetar på våra förskolor.

I vårt förskoleområde arbetar vi i arbetslag. Detta innebär att våra yngre barns hemvister är ett arbetslag och de äldre barnens hemvister är ett arbetslag. Med detta arbetssätt skapas en samarbetskultur som är oerhört viktig inom förskolan.

Vi ser till att alla barn och pedagoger på vår förskola får en likvärdig verksamhet, där omtanken om varandra är prioriterad. Som medarbetare i Norra Handens förskolor har du en stark tro till det kompetenta barnet och ser barnens initiativ och intressen som utgångspunkt i verksamheten.

Arbetet tillsammans med barnen sker via ett utforskande arbetssätt och barnen lär och inspireras av varandra i de miljöer som finns i arbetslaget

Som medarbetare hos oss vågar du att vara nyfiken och tänka nytt tillsammans med barn och kollegor.

Personal

På våra förskolor har vi både barnskötare och förskollärare som tillsammans planerar och genomför arbetet på hemvisterna. Förskollärarna har huvudansvaret för att undervisning, utveckling och lärande bedrivs och följs upp i arbetslaget.

Kompetensutveckling

I vårt förskoleområde arbetar vi med kompetensutveckling genom pedagogiska forum, där vi bland annat läser litteratur, arbetar med grupputveckling, har ergonomiutbildningar och olika föreläsningar. Vi har även workshops som leds av vår ateljerista. Haninge kommun erbjuder även kompetensutveckling genom Haninge förskolors hållbarhetscenter Kremima, där workshops och föreläsningar hålls.

Vill du arbeta hos oss?

Söker du nya utmaningar och är utbildad förskollärare eller barnskötare?
Skicka en spontanansökan med ditt cv till norrahandensforskolor@haninge.se

 

Senast uppdaterad: 28 september 2022