• Nattugglan får fortsätta

23 september 2021

Nattugglan, som erbjuder kommunal barnomsorg på obekväm arbetstid, får fortsätta sin verksamhet tillsvidare. Det står klart efter ett beslut i grund- och förskolenämnden den 22 september. Detta innebär att det gamla beslutet från hösten 2020 om nedläggning upphävs.

• Tillsammans skapar vi tryggare skolvägar

8 september 2021

Haninge kommun jobbar med Säkra skolvägar för att skapa en säker och trygg trafikmiljö runt omkring skolorna. Projektet bygger på ett samarbete mellan skolorna och kommunen. Även du som förälder kan bidra till tryggare skolvägar genom att aktivt välja smarta resval, det vill säga att gå eller cykla till skolan med ditt barn. Ju färre bilar, desto säkrare miljö.

• Nominera din favorit i skolan till de pedagogiska priserna 2021

1 september 2021

Vet du någon lärare, förskollärare, fritidspedagog, kock eller någon annan inom skolvärlden i Haninge kommun som har gjort det där lilla extra och är värd att uppmärksammas? Nu är nomineringen öppen för i år - rösta fram din favorit!

• Viktiga datum för hösten 2021

30 augusti 2021

Våra förskolor har stängt fem dagar per läsår för studiedagar samt stänger kl. 16.00 en gång i månaden för arbetsplatsträffar. Dessa dagar är till för att vi ska utveckla vår verksamhet samt fortbilda våra pedagoger.

• Dags för skolstart!

12 augusti 2021

Välkommen till ett nytt läsår i Haninges skolor! Höstterminen 2021 börjar onsdagen den 18 augusti. Undervisningen kommer att bedrivas på plats i skolans lokaler.

• Träffa familjecentralens personal på biblioteken i Brandbergen och Jordbro

10 augusti 2021

Familjecentralens personal kommer finnas på Brandbergens och Jordbros bibliotek för att träffa familjer och informera om kommunens föräldraskapsstöd och föräldragruppverksamhet.

• Ökad vistelsetid på förskola från och med 1 juli

17 juni 2021

Grund- och förskolenämnden har beslutat om en stegvis återgång till 30 timmars vistelsetid för barn på förskolan vars föräldrar är arbetslösa eller föräldralediga. Beslutet gäller från den 1 juli 2021 och innebär en succesiv ökning i takt med vaccinationen mot covid-19 i landet och pandemins utveckling och läge.

• Studiedagar 23-24 augusti

27 maj 2021

Vi startar i gång höstterminen för personalen med två studiedagar, 23-24 augusti. Vad innebär det för dig som vårdnadshavare?

• Stöd till dig som barn, ung och vårdnadshavare under pandemin

21 maj 2021

Känner du som barn eller ungdom oro under pandemin? Vill du som förälder få tips på hur du kan stötta ditt barn? Kommunen erbjuder olika typer av stöd som du kan ta del av.

• Sammanslagning av våra förskolor under sommaren

23 juni 2020

Under sommaren slår vi ihop våra förskolor då vi har färre barn som närvarar samt att personalen har semester.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}